Onze producten

Vanaf € 407,00 SEAT Mii
 • Benzine
 • A
Details
Vanaf € 525,00 SEAT Ibiza
 • Benzine
Details
Vanaf € 525,00 Honda Jazz
 • Benzine
Details
Vanaf € 500,00 SEAT Ibiza Diesel
 • Diesel
Details
Vanaf € 630,00 SEAT Ibiza ST Diesel
 • Diesel
Details
Vanaf € 625,00 SEAT Leon
 • Benzine
Details
Vanaf € 625,00 Mazda 3
 • Benzine
Details
Vanaf € 650,00 VW Golf
 • Benzine
Details
Vanaf € 650,00 SEAT Altea
 • Benzine
Details
Vanaf € 805,00 SEAT Leon
 • Diesel
Details
Vanaf € 755,00 Mazda 3 Diesel
 • Diesel
Details
Vanaf € 870,00 Peugeot 308 SW Diesel
 • Diesel
Details

Veelgestelde vragen

 

 

Wie / Wat is Adrie Jonk?

In 1963 begon Adrie Jonk (1945) zijn eigen autorijschool in Purmerend. Vanaf de Purmersteenweg reed hij samen met leerlingen door heel Waterland. In de jaren die volgde groeide de rijschool en kwamen meerdere rijinstructeurs werken bij Adrie Jonk. Het groeiende aantal auto’s werd op zaterdag en zondag weinig gebruikt om les te geven en zodoende begon Adrie Jonk met het verhuren van deze lesauto’s in het weekend. Ook het onderhoud werd in eigen beheer uitgevoerd waardoor al snel een werkplaats werd gemaakt voor les- en verhuurauto’s.

In 1992 veranderde de naam van de autoverhuur in P.A.M. Autoverhuur, Purmerender Autoverhuur Maatschappij. De kleuren van de bestelwagens, in blauw-wit-rood, bleef. In 1999 werd de naam gewijzigd in Autorent Adrie Jonk.

In 1997 verworf Adrie Jonk het SEAT-dealerschap in Purmerend. In eerste instantie werd een showroom ingericht in een loods naast het Honda-bedrijf aan de Kwadijkerkoogweg in Purmerend. Om klanten beter van dienst te kunnen zijn werd besloten om alle bedrijven samen te voegen in een nieuw pand op het industrieterrein De Baanstee in Purmerend. Het nieuwe gebouw bood plaats aan een ruime Honda- en SEAT-showroom, een moderne werkplaats, ruimte voor de autoverhuur en een uitgebreide autowasgelegenheid, ook voor klanten.

De vestiging in Zaandam opende in 2006 haar deuren en is daar inmiddels zeer bekend.

Sinds 2008 is Adrie Jonk ook actief in de kop van Noord-Holland. In Zwaag opende dat jaar de derde vestiging van Autoverhuur Adrie Jonk.

In 2015 heeft Autoverhuur Adrie Jonk afscheid genomen van AutoRent om zich vervolgens aan te sluiten bij een nieuwe landelijke organisatie: INQAR Autoverhuur & Shortlease.

In 2016 besloot Adrie Jonk zijn vleugels uit te slaan naar de regio Alkmaar. In januari 2017 zijn de deuren geopend in Heerhugowaard aan de Edisonstraat 8, op industrieterrein de Zandhorst (bij de caravanboulevard).
 

Waar kan ik de auto ophalen?

INQAR Adrie Jonk heeft 4 vestigingen: in Purmerend, Zaandam, Zwaag (Hoorn) en Heerhugowaard. Wilt u meer weten over een leaseauto, de services van Adrie Jonk of wilt u een auto reserveren? Neem dan gerust contact op!

Purmerend:

Newtonstraat 34-40
1446 VR  PURMEREND
0299 - 46 99 99
purmerend@autoverhuuradriejonk.nl

Zaandam:

Stormhoek 2  (bij Ford Dekker)
1506 SW  ZAANDAM
075 - 65 90 123
​zaandam@autoverhuuradriejonk.nl

Zwaag:


De Compagnie 54a
1689 AG  ZWAAG (HOORN)
0229 - 21 22 69
​zwaag@autoverhuuradriejonk.nl
 

Heerhugowaard:


Edisonstraat 8  (tegenover Frans Stokman)
1704 RL  HEERHUGOWAARD
072 - 30 33 666
heerhugowaard@adriejonk.nl
 


Wat zijn de openingstijden?

De vestigingen van INQAR Adrie Jonk zijn geopend: maandag tot en met vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur, zaterdag van 8:00 tot 17:00 uur en op zondag op afspraak.

 

Kan ik ook buiten openingstijden contact met u opnemen of de auto inleveren?

U kunt de auto altijd buiten onze openingstijden inleveren. Bij iedere vestiging is een sleutelkluis aanwezig op het terrein waarin u de sleutel kunt deponeren. Houdt er wel rekening mee dat u verantwoordelijk bent voor de auto, totdat de auto officieel bij ons is teruggemeld.

Mocht u buiten de openingstijden contact met ons willen, omdat u een vraag heeft die absoluut niet kan wachten, dan kunt u ons kantoor bellen op 0299 - 46 99 99. Op dit nummer wordt u doorverwezen naar een mobiel nummer die u kunt bellen voor spoedgevallen! Let wel als u schade heeft en hierdoor niet verder kunt rijden, dan dient u de verzekering bellen. Uw klantnummer en verzekeringsgegevens zitten in het mapje in uw dashboardkastje.

 

Wat is Shortlease?

Shortlease zit tussen huur en gewoon lease in. Bij huur praten we over een periode van 2 weken en bij lease vaak vanaf een jaar. Shortlease is er speciaal voor de periode die hier tussen valt. Zo heeft het de voordelen van lease en de flexibiliteit van huur. Bij ons is shortlease al mogelijk vanaf 2 maanden en kunt u vanaf 2 maanden dagelijks opzeggen. Als u op zoek bent naar een aantrekkelijk shortleasetarief voor een kortere periode kunnen wij voor u geheelvrijblijvend een offerte maken. Omdat wij naast shortlease ook verhuur faciliteren, kunnen wij voor u een zeer aantrekkelijk aanbod op maat maken. Of het nu gaat om personenauto’s of bedrijfsvervoer.

Mocht u vragen hebben over shortlease of een offerte van ons willen, dan kunt u bellen met ons kantoor in Purmerend. Wij zijn bereikbaar op nummer 0299-46 99 99. Ook kunt u een contactformulier invullen, dan zullen wij uw vraag zo spoedig mogelijk in behandeling nemen.

 

Waarom shortlease?

Heeft u een voorloopauto nodig voor een nieuwe medewerker of heeft u voor langere tijd een bestelwagen nodig? Dan is een tijdelijk auto van INQAR Adrie Jonk dè oplossing. Hierbij least u een personen,- bestel of vrachtauto voor een maand tot maximaal twee jaar tegen een zeer scherp tarief. Na twee maanden zijn de auto's per dag opzegbaar, u zit dus nooit lange tijd vast aan een auto die niet meer kunt gebruiken. Het voordeel van shortlease is dan ook dat u veel flexibeler bent. Ideaal dus als u wacht op u eigen auto die voor langere tijd bij de garage staat of omdat u een nieuwe auto heeft gekocht. Al met al genoeg voordelen om te kiezen voor Shortlease.

 

Wat kost Shortlease?

Shortlease is mogelijk vanaf €372,- per maand. Al onze shortleasetarieven zijn inclusief regulier onderhoud, verzekeringen, wegenbelasting en eventuele pechhulp. Verder is het mogelijk dat de auto bij u gebracht en gehaald wordt. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de afstand.

 

Wat is inclusief en wat exclusief bij de shortlease?

De tarieven zijn inclusief: POI, wegenbelasting, eventuele pechhulp, vervangend vervoer en regulier onderhoud De tarieven zijn exclusief: BTW en brandstof

 

Is het mogelijk om bijvoorbeeld navigatie of winterbanden bij te leasen?

Extra opties / prijs per dag (op aanvraag)        

Minimum / Maximum
door te belasten aantal dagen

Trekhaak 3,50 3,50 3,50 3,50 30 / 120
Automatische versnellingsbak 3,00 3,00 3,00 3,00 30 / nvt
Navigatiesysteem 1,50 1,50 1,50 1,50 30 / 90
Set winterbanden 2,00 2,50 3,00 3,50 90 / 150
Parrot blue-tooth carkit 1,00 1,00 1,00 1,00 30 / 120
Tankpas 0,50 0,50 0,50 0,50 90 / nvt

 

Als ik als ondernemer wil leasen, wat heeft u dan van mij nodig?

Als u bij ons wilt leasen als ondernemer hebben wij een aantal zaken nodig. Natuurlijk hebben wij van de bestuurder rijbewijs en identiteitsbewijs nodig, maar daarnaast hebben wij van het bedrijf een KvK uitreksel nodig en een getekend incassoformulier. Wij doen altijd een krediet check. Als deze goed is kunt u bij ons door middel van automatische incasso huren. Houdt er wel rekening mee dat u altijd 1 maand huur borg betaalt voor aanvang van de huurperiode. Komt u negatief uit de krediet check, dan kunt u alsnog bij ons huren maar gelden de voorwaarden van particuliere huur.

 

Wat is de minimale looptijd van een contract?

Minimale looptijd is 2 maanden, maar mocht u voor 1 maand moeten huren neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen dan een scherp tarief voor u maken.

 

Kan ik ook particulier Shortleasen?

U kunt als particulier ook bij ons leasen. U heeft hiervoor nodig een rijbewijs en een identiteitsbewijs. Daarnaast vragen wij bij particuliere lease een borg van 2 maanden huur en moet u maandelijks u huur of langsbrengen naar ons. Daarnaast moet u iedere 2 maanden langskomen voor het aanmaken van een nieuw contract en controle van het voertuig.

 

Kan ik ook een brandstofpas regelen bij de shortlease?

Ja, vraag naar de voorwaarden.

 

Wat is de levertijd van een shortleaseauto?

Wij proberen altijd binnen 1 tot 3 dagen te zorgen dat u onderweg kunt.

 

Kan de auto op locatie geleverd worden?

Wij kunnen de auto op locatie leveren en ook weer afhalen. Hier zitten wel kosten aan verbonden. Deze kosten zijn afhankelijk van de afstand. Neem voor verdere informatie contact met ons op. Wij zijn bereikbaar op nummer 0299 - 46 99 99

 

Kan ik ook een auto huren voor een kortere periode dan een maand?

Wij verhuren ook auto’s voor kortere periodes dan 1 maand. U kunt kijken op onze website voor de tarieven: www.autoverhuuradriejonk.nl

 

Kan ik een auto leasen wanneer ik nog geen 24 jaar ben?

Dat kan. Er gelden voor u dezelfde voorwaarden als bij particuliere lease. Houdt er wel rekening mee dat, als u onder de 24 bent, u een verhoogd eigen risico heeft van € 300,=.

 

Hoe lang dien ik in het bezit te zijn van een rijbewijs?

Hoe lang u in het bezit bent van een rijbewijs maakt voor Shortlease niet uit. U kunt ook leasen als u net uw rijbewijs heeft gehaald.

 

Hebben jullie ook bedrijfswagens?

Wij hebben ook bedrijfswagens in de Shortlease. Zoekt u iets specifieks wat u niet op onze website terugvindt, dan kunt u telefonisch contact opnemen op 0299 - 46 99 99.

 

Per wanneer kan ik opzeggen?

Zodra u de minimale huurperiode van 2 maanden bent gepasseerd kunt u dagelijks opzeggen.

 

Moet ik een borg betalen bij shortlease?

Ja, u betaalt altijd een borg. Hoeveel u betaalt is afhankelijk van de auto die u huurt. Bij het opvragen van een offerte krijgt u direct te horen wat de borg is.

 

Wat doe ik als de auto ruitschade heeft?

Neem binnen de openingstijden contact met ons op. Een sterretje moet altijd tijdig behandeld worden om te voorkomen dat er scheuren in het glas komen. Mocht er een scheur in uw raam ontstaan, dan kan het voorkomen dat de kosten voor reparatie bij u in rekening worden gebracht.

 

Wat moet ik doen bij pech onderweg met mijn leaseauto?

Als u bij pech niet meer verder kunt met uw reis, dan kunt u contact met ons opnemen. Is dit buiten onze openingsuren, dan kunt u contact opnemen met de verzekering. Zij zullen u snel weer op weg helpen.

 

Wat moet ik doen als de auto onderhoud of een reparatie nodig heeft?

Als de auto onderhoud of een reparatie nodig heeft kunt u telefonisch contact met ons opnemen op 0299 - 46 99 99. Wij zullen dan in overleg een datum prikken om dit te laten plaatsvinden. Tijdens het onderhoud of de reparatie krijgt u van ons gelijkwaardig vervangend vervoer.

U bent zelf verantwoordelijk voor het periodiek onderhoud van de auto. Zodra de auto aangeeft onderhoud nodig te hebben verzoeken we u dan ook contact met ons op te nemen om een afspraak te maken. Verder is het uw eigen verantwoordelijkheid om de volgende zaken eens in de 14 dagen te controleren:

 • Oliepeil
 • Koelwaterpeil
 • Ruitensproeiervloeistof
 • Bandenspanning
 • Verlichting

 

Wat moet ik doen bij schade?

U moet contact met ons opnemen (0299 - 46 99 99) zodat wij ervoor kunnen zorgen dat u snel weer op pad bent. Bij letselschade moet u altijd contact opnemen met de politie! Vul bij schade altijd een schadeformulier in en noteer eventuele gegevens van getuigen. Daarnaast kunt u indien het voertuig niet meer rijdt contact op nemen met de verzekeraar om het voertuig te laten bergen. Hierbij helpen we u graag.

 

Wat moet ik doen als de auto wordt gestolen?

U neemt contact met ons op en doet aangifte van diefstal bij de politie.

 


Vestigingen

 • Vestiging Purmerend
 • Vestiging Purmerend

 • Newtonstraat 34-40
 • 1446 VR Purmerend
 • T: 0299 - 46 99 99
 • F: 0299 46 99 05
 • Vestiging Zaandam
 • Vestiging Zaandam

 • Kleine Tocht 25-27
 • 1507 CB Zaandam
 • T: 075 - 659 0 123
 • T: 075 - 659 0 125
 • Vestiging Zwaag
 • Vestiging Zwaag

 • De Compagnie 54a
 • 1689 AG Zwaag
 • T: 0229 - 21 22 69
 • F: 0229 21 20 58